Quants kilòmetres podem fer amb reserva?

12 de Setembre de 2017
admin
Facebook Whatsapp

 

A tots ens ha passat algun cop. Ja sigui tornant de viatge, anant a la feina o a recollir algú. Potser en l’autovia, en una carretera convencional o enmig del no res.

Se’ns il·lumina la llum de la reserva del dipòsit i l’agulla no para de baixar mentre et vas preguntant cada cop més sovint… Hi ha alguna gasolinera prop d’aquí? M’aguantarà la benzina del cotxe? Podré arribar a casa sense quedar-me tirat a la carretera?

El nostre primer consell es que, revisis sempre abans de realitzar qualsevol viatge l’indicador de gasolina. Molts cotxes avui dia ens poden fer una previsió de l’autonomia, es molt senzill calcular si en tindrem prou per a realitzar l’anada i tornada del nostre trajecte. Com més aviat omplis el dipòsit millor. Recorda sempre revisar la pressió dels pneumàtics i el seu dibuix també.

Quants kilòmetres pots recórrer amb el dipòsit del cotxe en reserva?

Generalment, la llum de reserva s’il·lumina quan l’autonomia del vehicle cau per sota dels 80 kilòmetres, o quan queda 1/8 part del dipòsit restant. Si el vehicle consumeix molt, el testimoni també pot encendre’s amb ¼ de dipòsit. La xifra exacta depèn del tamany i model de cotxe. La seva autonomia variarà segons el pes que portis, l’estil de conducció i l’edat del vehicle, entre d’altres. Tot i així podem obtenir dades aproximades.

Existeix una pàgina web anomenada TankOnEmpty.com on els conductors registren les distàncies màximes i mínimes que recorre el seu cotxe en reserva. Amb aquestes dades, el sistema calcula una mitjana que ens ofereix una idea bastant precisa de l’autonomia real de cada model. Les dades originals són en milles, però Google ens ajudarà a convertir-ho al nostre sistema mètric.

No hi ha una gran diferència entre models de la mateixa gama, però si amb motors més grans.

Aquestes són estimacions que ens dóna Tank On Empty per alguns dels turismes més populars:

  • Citroën C4: 84,2 kilòmetres
  • Volkswagen Golf: 67,5 kilòmetres
  • Renault Mégane: 75 kilòmetres
  • Opel Astra: 67,4 kilòmetres

 

 

Evidentment no voldràs quedar-te tirat per la carretera. No sol per la multa que podries rebre, la gestió amb la grua o anar caminant fins la gasolinera més propera. També perquè el motor del cotxe pot sofrir greus danys.

Si l’indicador de gasolina tremola i no saps si arribaràs a la gasolinera et donem alguns consells:

  • Allarga les marxes.
  • Frena menys, però assegurat de mantenir una distància de seguretat adequada amb el cotxe que tens davant.
  • I sobretot, aixeca el peu de l’accelerador quan puguis.
Valora el post

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada