Aquesta és la normativa de Barcelona pels patinets elèctrics, hoverboard i altres vehicles

25 de Juliol de 2018
admin
Facebook Whatsapp

Els patinets elèctrics estan de moda a Barcelona. La ciutat s’ha omplert d’aquest tipus de vehicles durant els últims mesos. Molt útils per a trajectes curts, però molt perillosos també, tant pel propi conductor com per als peatons, sinó es compleixen les normes de circulació. L’elevada velocitat que poden agafar aquests vehicles, no té res que envejar a les bicicletes. Fet pel qual, l’ajuntament ha establert una nova reglamentació per a que els usuaris no tinguin dubtes ni excuses.

Patinets elèctrics, hoverboard i segway

Els patinets elèctrics i les plataformes d’una o dues rodes, hoverboard, poden arribar a una velocitat màxima de 20 kilòmetres per hora i no pesar més de 25 quilos. Els segway i patinets elèctrics de gran tamany, fins a 1.9 metres i 50 quilos, poden arribar als 30 kilòmetres per hora. Altres vehicles de transport col·lectiu poden superar aquestes xifres.

Zones de Circulació

Pel que fa a les zones de circulació. Si existeix un carril bici segregat de la calçada, els vehicles citats anteriorment, hauran de circular per ell. Sense superar en cap cas, els 30 kilòmetres per hora. En canvi, si es mouen per una calçada peatonal, no podran superar els 10-20 kilòmetres per hora, segons indiqui la senyalització.

En les zones delimitades a 30 kilòmetres per hora, no podrem sobrepassar aquesta velocitat. En canvi, en calçades normals, en un carrer sense carril bici ni cap altra plataforma més enllà de l’asfalt i vorera, la velocitat màxima és de 45 kilòmetres per hora.

Recorda que si necessites qualsevol permís, cotxe, moto, camió, autobús, o tràiler. Disposem de 6 autoescoles a Barcelona. Ens podràs trobar a: Les Corts, Sants, Poble Sec, Sant Boi, Esplugues i Hospitalet del Llobregat. No tanquem per vacances i podràs realitzar test des casa, la piscina, el càmping o la muntanya. T’ho fiquem molt fàcil! Vine i informa’t!

Aquesta és la normativa de Barcelona pels patinets elèctrics, hoverboard i altres vehicles
4.9 (98.4%) 25 vote[s]

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada