Les multes de Tràfic més comuns durant l’estiu

23 d'Agost de 2017
admin
Facebook Whatsapp

Amb l’objectiu d’incrementar la seguretat en èpoques de sortides massives, com ara l’estiu, la DGT intensifica la vigilància durant els mesos de Juliol i Agost. La majoria d’infraccions estan relacionades amb l’excès de velocitat i el consum d’alcohol i drogues.

No obstant, hi ha diverses infraccions menors que es repeteixen cada estiu degut al desconeixement dels conductors. Des de conduir sense samarreta i amb xancles fins a menjar i beure al volant.

 

Aquestes són les sancions pertinents per cometre aquestes típiques infraccions d’estiu:

 

Quina es la multa per conduir descalç?

 

Segons l’article 17 del Reglament General de Circulació: “els conductors hauran d’estar en tot moment en condicions de controlar el seus vehicles o animals”. Per tant, no podràs conduir descamisat o sense el calçat adequat, perquè pots ficar en perill la teva vida i la dels que t’envolten a la carretera.

És motiu d’una sanció de lleu de 80€. No es perden punts.

 

Es pot conduir sense samarreta?

 

No, no es pot conduir sense samarreta. L’objectiu de la DGT, es que tots els conductors portin la samarreta ficada en tot moment. Per evitar que puguin acabar ferits en qualsevol accident degut a les rascades originades pel cinturó de seguretat o airbag.

Basant-nos en l’article 18, el conductor està a obligat a garantir la seva pròpia seguretat.

La sanció pot ascendir a 80€. No es perdran punts del carnet.

 

No condueixis amb el braç o colze per fora la finestra

 

No, conduir amb el braç o colze per fora la finestra no està permès. L’article 18 del codi ens diu també que, tant el conductor com la resta de passatgers han de mantenir una posició adequada durant el trajecte. Per tant, tots aquells que condueixin de forma incorrecta poden rebre una sanció de 80€, no es trauran punts de carnet.

 

No manipulis el GPS mentre condueixes

 

Com ja t’hem dit a l’autoescola, sempre has de programar el GPS abans de començar el viatge. Manipular el mòbil o el GPS durant el trajecte està prohibit, ja que ens resta eficàcia a la resta de sentits i posa en perill al conductor.

Per aquesta raó es tracta d’una falta greu castigada amb 200€ de multa i 3 punts de carnet.

També es sancionable col·locar el GPS en un lloc que dificulti la visibilitat. Ja que pot perjudicar la conducció, suposa una multa de 200€, en aquest cas no es perden punts.

 

Podem menjar conduint?

 

Menjar o beure són accions que poden alterar la nostra llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció. Per aquest motiu, realitzar-les es considera una distracció que es penalitza amb una multa lleu de fins a 100€, sense pèrdua de punts.

 

Tirar burilles per la finestra

 

La llei es clara “queda prohibit llençar a la via o en les seves proximitats objectes que puguin produir incendis, accidents de circulació o obstaculitzar la lliure circulació”.

Suposa una multa de 200€ i 4 punts de carnet.

 

Esperem que repassar aquestes infraccions poc conegudes us permeti circular més tranquils i que pugueu disfrutar plenament dels vostres trajectes i viatges amb la màxima seguretat.

La carretera es de tots, respecta, sigues cívic, seny al volant i rauxa a la vida! 😉

Valora el post
Tags: dgt, estiu, multes,

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada