Les drogues al volant maten

14 de Març de 2018
admin
Facebook Whatsapp

 

Home, de 45 a 54 anys, que circulava amb un turisme i havia consumit alcohol i/o altres drogues, i/o psicofàrmacs.

Es el perfil del conductor mort en accident de tràfic, que va donar positiu en les proves realitzades per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Socials (INTCF), segons la Memòria 2016, Víctimes d’Accidents de Tràfic, feta pública per aquest organisme. Des de el 2013 les dades i estadístiques són estables.

Dels 589 conductors morts en accident de tràfic que van ser analitzats per l’INTCF, el 43% va donar positiu en les proves d’alcohol, altres drogues i/o psicofàrmacs. Uns resultats al mateix nivell que 2015 i mantenen una tendència estable des de 2013.

Segons aquesta memòria, el 95% dels conductors morts amb resultats positius eren homes. I per edats, es la franja entre els 25 i 54 anys, la que concentra major nombre, el 67% dels positius.

Destaca que els conductors de 45 a 54 anys són el grup majoritari, formen el 25%.

A demés, l’informe ens indica que sis de cada 10 conduïen un turisme, i un 35% motocicletes.

El 43% dels conductors i els 32% dels vianants morts havien consumit substàncies addictives.

 

L’alcohol majoritari

 

 

Si distribuïm els casos positius en funció de la substància detectada podem determinar que l’alcohol va estar implicat en un 70% dels positius, la cocaïna i el cànnabis un 36% i els psicofàrmacs en un 21%.

S’ha de destacar que, un 36%, presentava una alcoholèmia amb índexs superiors als 2 g/l en sang. El límit per la llei es 0,5 g/l.

La cocaïna i el cànnabis (els porros), estaven presents en casi la meitat dels positius.

L’informe explica que ens els casos de monoconsum, la substància predominant és el cànnabis, amb un 53%. Sent la droga més freqüentment consumida pels motoristes.

Finalment, en els conductors on es va trobar algun psicofàrmac, va ser la benzodiazepina, la més usual, amb un 70% de positius.

Policonsum

 

En la memòria també es mostren els resultats dels estudis realitzats sobre un total de 167 vianants morts com a conseqüència d’un atropellament. En aquests casos, el 32% havia consumit alguna substància.

També en aquest cas, els homes van donar positiu, un 72%, superant àmpliament a les dones.

El major número de consumidors està en els homes d’entre 55 i 64 anys. En les dones, es troba en la franja dels 65 als 84 anys.

Com a última dada, indicar que la combinació d’alcohol i cocaïna es va trobar en un 65% dels casos.

Valora el post

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada