La DGT vol que paguis els danys si causes un accident utilitzant el mòbil

27 d'Agost de 2018
admin
Facebook Whatsapp

DGT

La DGT ens informa que ens els últims dos anys, el telèfon mòbil, ha sigut la principal causa d’accidents mortals en la carretera. Fet que ha provocat l’augment de morts al volant per primer cop en dues dècades. Els principals culpables són els conductors, que no són capaços de deixar de respondre el WhatsApp mentre condueixen.

El telèfon mòbil es culpable de 500 morts en la carretera

Apple ha implementat el mode cotxe en els seus terminals, i Android s’espera que l’implementi pròximament també. Ara mateix, el més recomanable es ficar-lo en mode avió. O almenys desactivar les dades mòbils i solament respondre les trucades a través del mans lliures. Així evitarem distraccions innecessàries.

Tanmateix, a més a més de treure 6 punts per utilitzar el mòbil al volant. La DGT vol actualitzar la Llei de Responsabilitat Civil i Assegurança en Vehicles a Motor. Per aconseguir així, que els culpables d’accidents per utilització del mòbil al volant, paguin tots els danys ocasionats amb el seu patrimoni.

La DGT ho està estudiant, i augmentarà la sanció de punts pròximament

Amb aquesta iniciativa, preveuen evitar uns 200 morts a l’any i reduir els accidents entre un 30 i 40%. Al 2017, van morir 500 persones per culpa d’utilitzar el mòbil conduint. I afirmen, que 8 de cada 10 conductors deixarien d’utilitzar el telèfon mòbil al volant per la por que la nova mesura suposa. Es creu, que aquesta disminució de mortalitat podria reduir un 10% el preu de l’assegurança dels conductors.

Des de l’Autoescola Pallars, les nostres recomanacions són:

  • Fiqueu el mòbil en mode avió o desactiveu les dades.
  • Si heu de rebre trucades, únicament responeu-les, si disposeu de mans lliures integrat al vehicle. Però sobretot, que no us faci perdre l’atenció a la carretera ni us obligui a treure les mans del volant.

En la seguretat de la carretera hi hem de col·laborar tots.

Què en penseu de la nova mesura? Ajudarà a reduir els accidents?

La DGT vol que paguis els danys si causes un accident utilitzant el mòbil
5 (100%) 5 vote[s]
Tags: accidents, dgt, mòbil,

2 Comments. Leave new

Jo ficaria més càmeres de seguretat i multes més fortes

Respon

Ho trobo mb

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada