Cadires infantils, nova normativa 2017

10 de Gener de 2017
Dani
Facebook Whatsapp

Aquest 2017 la normativa europea relativa a les cadires infantils de cotxe canviarà. S’intenta garantir la seguretat dels productes i això tindrà conseqüències per l’existent normal R44/04 i la recent R129 (i-Size).

La normativa i-Size o R129, que cobreix les cadires infantils des del naixement fins als 105 cm, va entrar en vigor l’any 2013. Però sol va ser una primera fase de la norma. La segona fase de la norma R129, entrarà en vigor durant el pròxim estiu, incorporant alguns canvis.

Aquesta segona fase de la norma, tindrà un impacte major en las cadires per a nens de més de 100 cm. Les proves i criteris han millorat considerablement. S’utilitzen ninots per a proves de xoc més precises i s’afegeixen proves d’impacte laterals a les ja existents proves frontals.

Una altra millora, es l’ajustament de les cadires infantils en els vehicles, gràcies als acords amb fabricants de cotxes. La llei no obliga a la utilització dels sistemes ISOFIX per a les cadires de cotxe per a nens de 100 a 150 cm, serà opcional.

Per últim, la R129 no permetrà la venta d’elevadors sense suport. Tots els elevadors amb la norma R129 venuts a partir de 2017 han de tenir suport.

D’altra banda, l’existent norma R44 també canviarà durant aquest mes de Gener. Una de les principals novetats serà, que els nous elevadors que es fabriquin sense suport, sol podran ser utilitzats per nens de més de 125 cm. Els nens de menys de 125 cm no podran viatjar amb un elevador sense suport.

Els elevadors amb suport, asseguren una millor guia del cinturó de seguretat al voltant de les espatlles. També una protecció millorada en el cas d’impactes laterals. Es fonamental ja que alguns dispositius de seguretat (com cinturons o airbags), no són desenvolupats per a nens de menys de 125 cm.

Sens dubte, aquestes noves mesures busquen una major protecció dels nens quan viatgen en el cotxe. L’objectiu es reduir la mortalitat infantil en les carreteres durant els pròxims anys.

 

Galeria

 

cadira

 

Font original: https://www.autofacil.es/usuario/2016/12/19/normativa-sillas-infantiles-cambiara/36127.html

Valora el post

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada