Només 3 de cada 10 conductors aproven l’examen pràctic a la primera

10 de Maig de 2018
admin
Facebook Whatsapp

 

Les estadístiques aportades per la DGT respecte l’any 2017 son desoladores pels alumnes que volen aconseguir el permís de conduir. El 73% de les persones que es van presentar per primer cop a examen pràctic van suspendre. Es a dir, solament el 27% dels aspirants van aconseguir l’apte a la primera prova. Pel que fa a l’examen teòric, la xifra d’aprovats a la primera es queda en el 46%.

En l’examen pràctic, influeix bastant la província on l’alumne decideix treure’s el carnet, doncs segons les estadístiques, es més fàcil aprovar en aquelles ciutats més petites. No hi ha el mateix tràfic a Barcelona, que a Lleida, Tarragona o el Pallars, per exemple.

Per què suspenem?

Entre els factors que han pogut influir en els mals resultats de l’examen pràctic, el director de la CNAE  José Miguel Báez, ens assegura que pot influir la impaciència de l’alumne per presentar-se a examen com abans millor, però subratlla: un bon professor es el que et diu quan estàs preparat. Tanmateix, esmena la guerra de preus que s’ha produït entre algunes autoescoles com una altra possible causa: Amb la crisi, els preus han baixat i això ha pogut minvar la qualitat. Hi ha centres que ofereixen classes a un preu tant irrisori, que la qualitat no pot ser bona. El resultat és el suspens perquè els miracles no existeixen.

Entre altres aspectes, el president de la CNAE recorda que a Espanya no existeix l’educació de conducció obligatòria, i es l’alumne, i no el professor, qui decideix quan presentar-se. Ademés, sumat a la situació actual de falta d’examinadors, que afecta a moltíssimes Direccions Provincials, té un efecte pervers, doncs l’alumne no pot saber amb exactitud i bona previsió quan s’examinarà. La vaga ha fet molt mal, i no es d’estranyar que els índexs d’aprovats s’hagin ressentit.

Altres condicionants

 A part de la formació que rep l’alumne i lo preparat que es trobi, hi ha altres factors que poden condicionar el que tingui una mica més de sort a l’hora d’enfrontar-se a les proves. Entre ells, els experts recomanen descansar be la nit anterior i mantenir sota control els nervis.

Valora el post
Tags: examen, practic,

Related Posts

No comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada